Bestuurder van witte vrachtwagen gezocht in zaak dode fietser (54)

Bestuurder van witte vrachtwagen gezocht in zaak dode fietser (54)

AMSTELVEEN - In het onderzoek naar de dood van een 54-jarige man, die in april zwaargewond werd gevonden aan de Noorddammerweg, is de politie op zoek naar de bestuurder van een witte vrachtwagen.

AMSTELVEEN – In het onderzoek naar de dood van een 54-jarige man, die in april zwaargewond werd gevonden aan de Noorddammerweg, is de politie op zoek naar de bestuurder van een witte vrachtwagen.

De politie weet vrijwel zeker dat er een andere partij betrokken is bij de dood van de man. De fietser werd in de nacht van zaterdag 8 april op zondag 9 april zwaargewond aangetroffen op de Noorddammerweg. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

Hoewel het niet duidelijk is wat er precies is gebeurd, lijkt het erop dat de man is aangereden door een voertuig dat is doorgereden. Uit medisch onderzoek blijkt dat de verwondingen niet het gevolg konden zijn van een eenzijdig ongeluk.

De politie wil in ieder geval in contact komen met de bestuurder van de witte vrachtwagen. Er is namelijk een melding binnengekomen van een vrachtwagen die in dezelfde nacht met hoge snelheid door Amstelveen zou zijn gereden.

Al betrof die melding niet de directe omgeving van de Noorddammerweg, de politie wil graag met de bestuurder van die vrachtwagen in contact komen. Het gaat om een overwegend witte vrachtwagen met aanhanger, met volgens de getuige een afbeelding van een bloem of bloemen erop.