Drie kandidaten voor titel kinderburgemeester

Drie kandidaten voor titel kinderburgemeester
Vita Meynen,Varvara Denisova en Mohanad Mawed met de juryleden in de raadzaal.

AMSTELVEEN - Varvara Denisova, Vita Meynen en Mohanad Mawed zijn de drie kandidaten die deze week met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester Amstelveen te kunnen worden. Woensdag 7 juni wordt bekendgemaakt wie de opvolger wordt van de huidige kinderburgemeester Melle Vos.

AMSTELVEEN – Varvara Denisova, Vita Meynen en Mohanad Mawed zijn de drie kandidaten die deze week met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester Amstelveen te kunnen worden. Woensdag 7 juni wordt bekendgemaakt wie de opvolger wordt van de huidige kinderburgemeester Melle Vos.

De drie werden afgelopen woensdag in het raadhuis geselecteerd door een jury die bestond uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Gert Jan Slump en Floortje Gordon en de huidige kinderburgemeester Melle Vos. Ze kozen de drie uit de zeven kandidaten die zich presenteerden.

Varvara Denisova, Vita Meynen en Mohanad Mawed zijn aansluitend gestart met een campagne die ze tot dinsdag voortzetten. Ze maken daarbij duidelijk wat hun plannen zijn als zij dé kinderburgemeester van Amstelveen worden.

Via een speciale website (www.kinderburgemees-

teramstelveen.nl) kan tot en met dinsdagavond 6 juni op één van de drie kandidaten gestemd worden.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld maakt woensdag in het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Op woensdag 19 juli wordt hij of zij officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak, zoals bij de intocht van Sinterklaas en de herdenking op 4 mei. Ook praat zij of hij met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven.