Invallen en zeven arrestaties in onderzoek naar Albanese criminele organisatie

Invallen en zeven arrestaties in onderzoek naar Albanese criminele organisatie

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag in een grootschalig onderzoek naar internationale drugshandel zeven personen aangehouden. Bij invallen in veertien panden in Amsterdam, Amstelveen, Zwanenburg, Velserbroek, Muiderberg en Rotterdam werden drie vuurwapens, een handgranaat, geld en een aanzienlijke hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

AMSTERDAM – De politie heeft dinsdag in een grootschalig onderzoek naar internationale drugshandel zeven personen aangehouden. Bij invallen in veertien panden in Amsterdam, Amstelveen, Zwanenburg, Velserbroek, Muiderberg en Rotterdam werden drie vuurwapens, een handgranaat, geld en een aanzienlijke hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

Het onderzoek was al sinds halverwege vorig jaar gaande. De Amsterdamse politie kreeg destijds informatie over een criminele Albanese groepering die vanuit Amsterdam de import van partijen coca├»ne uit Zuid-Amerika co├Ârdineerde, bestemd voor de Europese markt. Na anderhalf jaar intensief onderzoek kreeg de politie tientallen leden van de organisatie in beeld.

De arrestanten worden verdacht van drugshandel, witwassen en/of lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het zevental zit in beperkingen. Ze worden vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.