OM wil celstraf voor oplichter met dure smaak

OM wil celstraf voor oplichter met dure smaak

AMSTELVEEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft donderdag twaalf maanden cel geëist, waarvan vier voorwaardelijk, voor een reeks gevallen van oplichting waarbij de slachtoffers spullen van dure merken als Gucci, Chanel en Louis Vuitton werden afgetroggeld. Alle slachtoffers omschreven de oplichter als een keurige jongen.

AMSTELVEEN – Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft donderdag twaalf maanden cel geëist, waarvan vier voorwaardelijk, voor een reeks gevallen van oplichting waarbij de slachtoffers spullen van dure merken als Gucci, Chanel en Louis Vuitton werden afgetroggeld. Alle slachtoffers omschreven de oplichter als een keurige jongen.

De 23-jarige man uit Amstelveen nam contact op met de mensen die hun waar op Marktplaats te koop hadden aangeboden. Hij liet de verkopers meekijken hoe hij via een betaalapp van een grote bank leek te betalen voor de spullen. Omdat hij een nep-app gebruikte kwam dat geld nooit op de rekening van de slachtoffers, aldus het OM.

De verdachte kwam in beeld nadat hij in december 2016 iemand zeventig flessen champagne en sterke drank had ontfutseld, met een waarde van bijna 5000 euro. Rechercheurs ontdekten toen dat er meer van dit soort aangiftes lagen. Alle slachtoffers omschreven de oplichter als een keurige jongen.