Twee Ieren opgepakt in Amstelveen in vrachtwagen met verborgen contant geld

Twee Ieren opgepakt in Amstelveen in vrachtwagen met verborgen contant geld

AMSTELVEEN - De politie heeft afgelopen maandag in Amstelveen twee Ieren aangehouden die worden verdacht van het witwassen van ruim twee ton aan illegaal verkregen contanten. Het geld was verstopt in een geheime ruimte in een Engelse vrachtwagen.

AMSTELVEEN – De politie heeft afgelopen maandag in Amstelveen twee Ieren aangehouden die worden verdacht van het witwassen van ruim twee ton aan illegaal verkregen contanten. Het geld was verstopt in een geheime ruimte in een Engelse vrachtwagen.

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid startte onder het gezag van het Landelijk Parket een onderzoek nadat van de Ierse autoriteiten informatie was gekregen over een mogelijk drugstransport van Nederland naar Ierland. Dit leidde tot de aanhouding van twee Ierse broers van 52 en 49 jaar oud. Beide werden in Amstelveen aangehouden bij een vrachtwagen.

Bij onderzoek aan de vrachtwagen werd in een verborgen ruimte ruim tweehonderdduizend euro aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat dit geld een criminele herkomst heeft. Het geld is in beslag genomen.

De twee verdachten zijn vandaag in Rotterdam voor de rechter-commissaris geleid in voor twee weken in bewaring gesteld.