Wethouder maakt bedrijventour

Wethouder maakt bedrijventour
Wethouder Maaike Veeningen bracht met Darshan van Egmond, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen, onder meer bezoek aan Kok Advies,

AMSTELVEEN - Wethouder Maaike Veeningen (Economische zaken) heeft maandag samen met Darshan van Egmond, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), een bedrijventour langs verschillende Amstelveense bedrijven gemaakt.

AMSTELVEEN – Wethouder Maaike Veeningen (Economische zaken) heeft maandag samen met Darshan van Egmond, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), een bedrijventour langs verschillende Amstelveense bedrijven gemaakt.

De economische agenda van Amstelveen die vorige jaar door de gemeenteraad werd vastgesteld zet in op het versterken van het ondernemerschap. De gemeente vindt het belangrijk om te investeren in de relatie met het bedrijfsleven en te informeren naar wat bedrijven nodig hebben voor succesvol ondernemerschap. In dat kader bezochten de twee negen bedrijven.

’Ik vind het belangrijk dat de gemeente ondernemerschap faciliteert. Niet alleen voor grote internationale bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf,’ zegt wethouder Veeningen. ’Hiervoor is het belangrijk dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning kunnen vragen. Maar het is vooral heel interessant om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende prachtige Amstelveense bedrijven”.

De tour startte op het industrieterrein Legmeer met een bezoek aan Body en Mind Centre/Amstelveen Beauty Centre. Daarna volgde bezoeken aan het bedrijf Langerhuize die kosjere, koel- en vriesverse maaltijden maakt voor verschillende organisaties en het oer-Amstelveense bedijf Schippers & Co dat onder meer gespecialiseerd is in het vervoeren van kunst. Het laatste bezoek van de ochtend werd gebracht aan vastgoed verhuurder Netjes Beheer. De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan Kok Advies een bureau voor financieel advies dat net een duurzaam pand aan de Sportlaan betrokken heeft.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Borrie Accountants en belastingadviseurs. Daarna gingen de wethouder e de OA-directuer op de fiets naar Uilenstede Campus waar een bezoek wordt gebracht aan Dpt Wiskunde. Dat bedrijf biedt personal training wiskunde aan leerlingen in het middelbaar onderwijs.

Tot slot werd een bezoek gebracht aan 2 startende ondernemingen bij de Nest Werkplekken: het bedrijf Fan Based dat de topsportmetafoor gebruikt voor prestatieverbetering en EV-Company met innovatieve laadproducten voor elektrische auto’s.

De bedrijventour werd afgesloten met de Rabobanknetwerkborrel bij de Nest Werkplekken. Daar dezen de wethouder en de OA-directeur een oproep aan de aanwezige ondernemers om mee te doen aan de eerste Amstelveense Ondernemers Verkiezing van het jaar.